Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Израелският премиер призова началника на генералния щаб да вземе мерки срещу вълната от протести сред военните

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и прикани началника на генералния щаб на армията да овладее вълната от митинги измежду военните, недоволни от противоречив държавен проект за промяна на правосъдната система, заяви Българска телеграфна агенция.

Забележките на Нетаняху идват в миг, когато Израел е обзет от огромна рецесия. Десетки хиляди излизат на улицата и стачкуват всяка седмица през последните два месеца. Разделението във връзка с проектите на Нетаняху за смяна на правната система не подмина и армията на страната - най-надеждната институция, където доста резервисти дадоха обещание да не се явяват на работа освен това, което считат за идна промяна на режима.

От неделя повече от 700 елитни офицери от военновъздушните сили, специфичните сили и Мосад обявиха, че ще спрат да се явяват на работа като доброволци.

Обикновено споменаването на отвод от работа в армията, която е наложителна за множеството евреи и се употребява с огромно почитание от еврейското болшинство, е табу в страната. Това демонстрира какъв брой надълбоко проектът за преустрояване на правосъдната система е разделил Израел.

Нетаняху отхвърли оферти от президента Ицхак Херцог компромисен проект, който имаше за цел да постави завършек на рецесията. По време на изявлението си пред кабинета той не загатна за постигането на съглашение с съперниците, а вместо това съобщи, че няма да одобри " безредица ". Той насочи към ръководителите на службите за сигурност претенции да вземат ограничения против блокирането на пътища от протестиращи, подстрекателствата против него и министрите му и отхвърли на от ден на ден резервисти да служат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР